mandag den 29. juni 2015

Malerhjerne og flytte-forventninger

Så har vi overtaget det nye hjem – og det er på en gang vildt fantastisk, skræmmende og mega hårdt. Vi maler og maler – og går rundt med tusinde planer og fremtidsdrømme i hovedet, hvoraf nogle skal nås inden flytning, mens langt størsteparten bliver fordelt over årene fremefter. Der indkøbes skabe, kommoder og andet opbevaring (som selvklart skal samles…. snart) – og ind imellem rammes jeg af den velkendte ’ondt i maven’ over forandringen, hvor min nattesøvn erstattes af spekulationer om hvorvidt det er den rette beslutning, om kælderen, selvom den er fin og nogenlunde istandsat, bliver rigtig god, om vi kan finde ud af at bo der – og om vi får sat det sidste i stand, så det faktisk bliver rigtig godt og ikke hovsa-agtigt. På den anden side elsker jeg de nye stuer og det nye (gamle) kæmpe køkken med plads til spisebordet, og hvor jeg forudser (aka drømmer om) at pigernes eftermiddage går med lektier og veninder, alt imens jeg skræller gulerødder og laver mad (hahah – det vil jeg så lige skulle til, men altså – noget skal vi jo spise) på mest romantiske vis – selvfølgelig uden skænderier og andre skærmysler. For i drømmenes skær er alt lyserødt og roligt.

Vi har indtil 6. juli, hvor flyttelæsset ankommer. Og det ville selvsagt være helt fantastisk (og ikke mindst absolut nødvendigt) at få samlet alle skabe inden, for hvor ellers skal man i hule h… tømme alle flyttekasserne hen? Jeg både glæder mig og frygter lidt processen om at komme på plads. Det er et kæmpe arbejde – hvoraf en del bare giver sig selv. Men vi ved alle hvor mange ting, der før havde en, måske ikke helt logisk, plads – som nu ikke har en hverken logisk eller ulogisk placering. Og derfor bare er i vejen – indtil en ny placering opstøves. Og det er ikke en proces jeg ser frem til. Lige den.

Men jeg tror overvejende på, at det bliver godt. I weekenden, hvor vi havde gode venner og min mor til at hjælpe med at male (og male og male) – mens pigerne jo mere eller mindre skulle passe sig selv (de stakler) havde jeg de største kvaler omkring deres kedelige weekend, der sikkert ville være fyldt med ipad og skærme. MEN hvad skete der – de fandt nye venner i gårde – og legede stort set AL tiden på løbehjul, med mudder (!!), gemme, løbelege (ja, jeg ved ikke hvad det var, men de løb), og inden hos de andre, hvis lejligheder ikke havde våd maling på væggen. Det bliver jo fantastisk at give dem sådan en gård fyldt med god leg. Lige udenfor vinduet.

Nu skal den næste uges (almindelige betalte) arbejde lige gå – med yderligere maling og samling skabe om aftenen – dog med en indlagt tur på Roskilde Festival , hvor jeg har VIP armbårnd (og så lige i år – hvor jeg jo dælme slet ikke har tid til at tage af sted på hele turen) – og så nærmer indflytningen sig. Yaaayyyy….


Jeg ved at den største nyhed ellers er vejret – hvor sommeren tilsyneladende har tænkt sig at komme bragende i løbet af ugen (tak for det – men det gør bare arbejdet i lejligheden endnu mere til en nattetjans) – så er vores absolut største fokus lige nu at finde på Faksegade.

torsdag den 4. juni 2015

9 liv og en vaskemaskine

Så overlevede den igen. Katten. Nu er det andet gang den har været spærret inde i vaskemaskinen. Mens den var tændt! Denne gang dog værre end sidst, hvor vi opdagede det lige da ligeledes klikkede og det sagde piv fra maskinen. Men den havde ikke (rigtig) trukket vand ind. Det var ikke helt så smertefrit denne gang. Heldigvis (og jeg er så taknemmelig) tager det 2-3 min når ungerne selv børster tænder om morgenen med den elektriske, der jo holder tid på den. Og da der skal spyttes ud returnere M til badeværelset og råber 'missen er inde i maskinen'.... Og det var den. Og der var vand. Meget vand. Den kunne lige holde hovedet over vandet. Og pive. Og spjætte.
Nu var gode råd dyre - der er jo altid en nødlås på sådanne maskiner men HVOR. S er ude og rejse. Ungerne skreg og jeg forsøgte ikke at gå i panik mens jeg febrilsk ledte efter brugsanvisningen.... Note til selv, når vi flytter: den skal ligge LIGE VED SIDEN aF VASKEMAsKINEN.
Fandt den - bladre bladre. Hvad fanden hedder nødlås på 'blomberg'sk'. Nej det hedder ikke tøm vand ud (note til selv - så går centrifugen igang igen).....
Endelig hold knappen inde i 3 sek. Fandens intet sker... Prøv igen. Pis centrifugen starter. Katten drukner. Hjælp. Unger stop det skrigeri. Endelig KLIK sagde lågen og ud kom kat - og vand. Men pyt.
Nu er den ren og velduftende - og har fået seriøst meget kæl og kram fra både ungerne og jeg hele dage. Godt jeg skulle arbejde hjemme....

Hvornår lærer den det? Måske når jeg lærer at se efter, om der sover en kat i tromlen :-)...

Tak til kattens 9 liv. Nu er vi nede på 7.